Mi bocina de la brujeria ehk minu n6iasarv

Kuna enamus turistadel pole aega, infot, viitsimist ja mune, et sinna minna siis minul on. Ent mida minul pole on viitsimist, aega ja mune, et sellest pilte teha. 6nneks on aga tehtud ja mina need varastanud ja omavoliliselt ka siia blogi pannud.

Mirt Maller esitleb: La Victoria





The Holy Mountain - Centro de Lima









T2na k2isin La Victorias Gamarra (loe Gomorra) turul ja selle ymber ning taga asuvatel v2ga kohalikel v2ga kirjeldamatutel-kujuteldamatutel turgudel.

Wikipediast:
La Victoria is a district of the Lima Province in Peru and one of the districts that comprises the city of Lima. One of the most populous in Lima.
La Victoria is, however, one of the most dangerous places in Peru, plagued by crime. Gang violence, prostitution, drug trafficking and gunfights are very common in La Victoria.

Enne kui alustame siis veel sellest:
Keegi anonyymsus ise kysis, et kas meil on kodus auk maa sees kus h2dal k2iakse. Ei! On korralik klosett. Paraku on augud maa sees t2iesti tavaline v2rk siin maal ja seal ei p6lvitaks ka relva2hvardusel, pissipiirkonna t6ttu. Meie peruu vets on n6ukogudeaegst troon-wc vastand.

Mind on k6vasti inspireerinud ja infoga varustanud kahe eesti tydruku (Thea ja Marianne) kirjutatud blog. Nende k2est sain ma ka La Victoria`s asuva Gamarra turu kylastamise idee. Kohalikud soovitaksid tungivalt sellest kohast ringiga mooda minna. Kuna ma olen hirmus ebamusikaalne ja mulle meeldib meloodiaid ainult tarbida, otsustasin ka n6iasarve ostmise nende pealt maha ahvida. Reedel s6idan Arequipa´sse ja ma tahan seda sarve seal m2gede vahel puhuda. Thea ja Marianne muljed Gamarrast: http://peruu.blogspot.com/2006_10_01_archive.html - lehekylje keskosast veits allpool.
Kes tahab sellise 1,5 kilose sarve pilti n2ha siis: http://peruu.blogspot.com/2006_09_01_archive.html - t2itsa lehekylje allosas.

Kuna ma tahtsin oma sarve ja Gamarra turg on ilmselt suurim kohalik turg Limas siis oli plaan kopsti koos. Kui Gamarra turg on tuugalt t2is toostuskaupu ja mina oma inkav2rki sealt ei leidnud siis olin sunnitud paar sammu kaugemale minema. Yhe sammu tegin ilmselt isegi liiga. Gamarra turg ise on mitu aiaga ymbritsetud kvartalit, siis selle ymber jookseb aia taga veidike p6nevam Mercado minorista turg. See on veel perimeetrile v2ga l2hedal, t6eliselt pikantne ent talutav. Peale l2bi prahihinnikute, vere, akvaariumit2ite konnade, jahude, kuivatatud taimede, igasugu mugulate ja kohalike soomapunktide murdmist 6nnestus pika otsimise peale ka m6ned inkakoopad leida, kus lae all jaaguari ja anakonda nahad rippusid. Tasus vaeva n2ha, sest seal oli t6eliselt hea valik alpacavilla ja k6ikv6imalikku karnevaliatribuutikat, mis ei maksnud midagi v6rreldes kesklinna turista-inkamarketitel kysitavaga.
Mercado minorista on ringikujuline, ent kui ringist 6iges kohas v2ljuda ja Gamarra p6hituru perimeetrist eemalduda saabud Mercado mayorista turule. See oligi ehk yks samm liiga palju. Seal kust mina Mercado mayoristale sisenesin vaatas vastu laaste, ylim viletsus, ekstreemne saastatus ja uskumatu agul milles turg asub. P2ike paistis n2kku, pea k2is ringi ja syda puperdas kui ma sellesse Moria orkide laagrisse yha sygavamale sisse marssisin. Hunnikutes vanu pasteldeks k2idud jalan6usid, prahti, 6li - see rokk ja kaubavalik sulasid hetkega yhte. Mingi mutt karjus: "Gringo, gringo!". 2ra lagastatud tyhermaa keset linna ja see on turg. Sellistes kohtades k2imiseks on ainult yks viis: juuksed nao ees, pea maas, tempokalt k6ndides, v6imalikult v2he ringi vaadates, kellelegi otsavaatamist v2ltides, oma garderoobi k6ige kehvemaid riideid kandes, ja k2ed taskus minnes ehk ilma yhegi kotita. Siin v6ib aguleid mingil skaalal hinnata ja see oli viiest v2hemalt 4+. Ebamugavamat kohta oleks t6eliselt raske leida.

Aga positiivsema poole pealt: nagu mainitud l2hen reedel Arequipasse ja algab v2hemalt kuupikkune trekkingutuur. P6sed cocast pungil vallutan vulkanid, k2in l2bi Colca (Kolgata) kanjoni, ujun yle Titicaca j2rve ja kui aega j22b k2in ka Boliivias La Paz`is.

No hay comentarios.: